drivstoffpriser.no

Drivstoff er den største grunnen til at det er dyrt å kjøre bil, og dette går ofte utover lommeboken. Det finnes tre måter å redusere kostnadene på. Du kan slutte å kjøre, kjøre mer økonomisk, eller spare penger på drivstoff med ulike rabatter. Det finnes kredittkort på markedet som gir rabatter på drivstoff, rekvisita og mat når du er på kjøretur. Dette gjelder både i Norge og Europa. Her kan du spare mye penger i året på rabattene du får.

De ulike kortene

Det er mange kredittkort på markedet som gir rabatter på drivstoff. De fleste er utstedt av bensinstasjonene selv, som Esso eller Shell. Det er også en del banker som tilbyr denne muligheten. DNB er en av disse, med MasterCard som tilbyr 48 øre per liter. Santander og Danske Bank har også alternativer. De fleste er gebyrfrie. Unntakene er AgriCard Classic og AgriCard Corporate. Disse krever 120 kroner i året. Listen med antall kort er lang, og det kan derfor være vanskelig å velge det beste kortet.

Alle kredittkort har derfor laget en sammenligning mellom de ulike kortene. Her har de kommet fram til at 365Privat fra Danske Bank og Santander Flexi Visa, er de anbefalte kortene på markedet. Ved en pumpepris på 16 kroner, kan du spare opptil 92 øre per liter, om du har 365Privat. Med Santander Flexi Visa, vil du med samme pris spare 64 øre per liter. Dette utgjør en del på det årlige budsjettet til hver husstand. Det er likevel ikke bare drivstoff du tilbys med denne typen kort.

  • Cashback på kjøp
  • 40–50 dager uten renter
  • Mulighet å bruke kortet både i Norge og utlandet

Kan spare mye

Ved å bruke 365Privat som er et bensinkort på dager der pumpeprisen er 16 kroner per liter, kan du vinne så mye som 92 øre per liter. Dette kan maksimalt utgjøre så mye som 2 000 kroner i cashback når du fyller på utvalgte bensinstasjoner. Ved fylling på Esso-stasjoner er det ingen begrensninger. Her får du 34 øre per liter. Om du går for Santander Flexi Visa derimot, kan du få en bonusutbetaling på 200 kroner i måneden. Dette har en maks utbetaling på 2 000 kroner i året.

Det er 365 MasterCard som ble kåret best i test. Andre gode alternativer er Esso og Shell. Disse gir muligheter for andre bonuser, som rabatter på hotellopphold i Norge og utlandet. Dette i tillegg til strøm fra NorgesEnergi. Det er også verdt å merke seg at de ulike kortene har en kredittramme på mellom 50 000 kroner og 100 000 kroner. Enkelte kort vil også kreve et gebyr på 149 kroner, dersom du ikke bruker det på 12 måneder. Dette behøver ikke være et problem, så lenge du anvender kortet jevnlig.

Andre bonuser

Det er viktig å lese den lille skriften før du søker. Det er blant annet en aldersgrense når du søker, som varierer mellom 18 og 20 år. Andre har overtrekksgebyr. Det vil ofte tilbys en del bonuser. Disse kan hjelpe deg å spare mye på ulike varer. Disse gir for eksempel fordeler ved reiser. Noen låneaktører har reiseforsikring inkludert. Dette gjelder som oftest bankenes kredittkort. Her må du betale minst 50 % av reisen med kredittkortet.

  • Rabatt på leiebil
  • Bonus hos elektrobutikker
  • Rabatter på nettbutikker, restauranter og hoteller

Det er viktig å følge med på kredittrammen, samt renten som følger med kortet. Kortene inneholder flere rabatter og bonuser, både hva gjelder drivstoff og annet. Kredittrammen kan likevel utgjøre mye, dersom du benytter deg av denne. Renten varierer mellom 20 % og 30 %. Det er derfor viktig å velge kortet som har størst påvirkning på besparelsen. Dersom det er de andre bonusene du er på jakt etter, kan disse være et bedre valg. Undersøk likevel nøye før valget blir tatt.

Fordeler og ulemper

Alle kortene har sine fordeler. Ulempen ligger i å finne kortet som passer til alt. Dette er naturligvis ikke mulig. Noen kort gir derimot flere gode rabatter på drivstoff. Andre gir rabatter på kjøp i nettbutikker, matvarer, rekvisita eller hotellopphold. Det er også mulig å ta i bruk mer enn ett kort. På denne måten kan du også variere bruken etter hva de ulike kortene egner seg best til. Her kan det være en fordel at du velger koden selv.

På denne måten slipper du å huske så mange koder til kortene. Bensinrabatt kan være den største tiltrekningskraften til flere ulike kort. Det er her du kan spare store beløp, samt få det beste ut av disse. Ved kjøp av drivstoff på for eksempel Esso, kan du spare mye med de riktige kredittkortene. Her vil du også få renere drivstoff, som er med på å rense motoren når du kjører. Dette gjør drivstoffbruken mer effektiv, da du bruker totalt mindre drivstoff.

Det optimale kortet

De ulike bensinkjedene har eksklusive samarbeid med noen av utstederne av kredittkort. På denne måten blir man gjerne låst til en bensinstasjon, da man mottar størst rabatt der. Det kan derfor være smart å ha et utvalg på 2–3 ulike kort, for å kunne få mest ut av alle bensinstasjonene. En annen grunn til at dette kan være en god idé, er at de ulike kredittkortene gjerne skiller mellom prosent- og øre-rabatt. Enkelte bruker også en kombinasjon av disse to, mens andre har differensiert rabatt, avhengig av bensinstasjonene.

De beste alternativene

Når du ser de ulike kortene sammenlignet med hverandre, er det lett å kun se på inkluderte bonuser og rabatter. Dette er helt naturlig. Det er tross alt dette du kan hente igjen på per måned og år. Det er mange som ofte ikke tenker på renten som følger med kredittrammen. Dersom denne er høy, kan den nulle ut det du eventuelt tjener på rabattene. Det er derfor viktig å se helheten av tilbudet, og ta et valg ut i fra dette. Valget er individuelt, men det finnes flere gode alternativer.

  • 365Privat
  • Santander Flexi Visa
  • DNB MasterCard
  • NAF Xtra MasterCard kredittkort

Sammenlign alternativ

Utvalget er stort, og det finnes mange gode alternativer. En fordel med kredittkort for deg som privatperson, er at du ikke er eksklusivt bundet til kun ett kort. Det er lurt å sammenligne ulike tilbud fra ulike tilbydere. Slik kan du se alle muligheter, før du søker. Du kan også søke to eller tre ulike kort, for å motta ulike bonuser og rabatter. Besparelsen på slutten av året kan være stor. Forarbeidet er det viktigste når du skal velge kredittkort.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

drivstoffpriser.no